Aulanko Tower Trail -polkujuoksukisa Hämeenlinnassa 2021 / by Jari Anttonen

Aulanko headline.jpg

Olin jo neljättä kertaa Hämeenlinnassa Aulanko Tower Trail -polkujuoksukisoja kuvaamassa. Sehän kävi jo kuin tanssi, vai pitäisikö sanoa kuin juoksu. Oli kiva nähdä, että tapahtumaan saapuu joka vuosi innokkaita juoksijoita ympäri maata. Tänäkin vuonna tapahtumassa oli yli 400 osallistujaa.

Tällä kertaa minulle annettiin ohjeistus mennä kuvaamaan Kärmeskalliolle. En ollut käynyt siellä koskaan aiemmin. Tapahtuma-aamuna kävin ennen kuvauksen alkamista tutustumassa kohteeseen. Spottailin muutamia hyviä kuvakulmia vanhanaikaisesti; tein käsilläni rajat, ja tarkistelin tätä kautta sopivimmat näkymät. Kuulin myös reittiä viimeistelleeltä kisajärjestäjältä, että lähistöllä oli karhun jättämiä jälkiä. Haaveilin jo huikeista kuvista, joihin olisin saanut tornin ja juoksijoiden lisäksi myös metsän kuninkaan. Reittiennätys olisi ollut ainakin taattu, mikäli kilpailijat olisivat saaneet kirmata karhu kintereillään.

Tämän jälkeen siirryin lähtöalueelle, jossa ei vielä toistaiseksi ollut paljoa porukkaa. Voi olla, että jengi saapuu paikalle nykyään juuri hieman ennen omaa starttia, koska kaikki on varmasti suurelle osalle jo tuttua.

Kuvattuani kaksi lähtöä tunnelmineen suunnistin autolla Kärmeskalliolle vinhaa vauhtia kärrypolkua pitkin. Maisema kalliolla oli kaunis. Käärmeitä ei näkynyt, eikä karhuja. Ympäristö oli hiukan kapea isojen kuvien kuvaamista ajatellen, mutta kiertelin muutaman tunnin juoksijoita kuvaillen, ja aloin löytää parhaita spotteja. En pudonnut rotkoon, vaikka kallion reunalla kameran kanssa keikuinkin.

Tänä vuonna ei minulla hiki virrannut, sillä pysyttelin samassa lokaatiossa koko kuvauksen ajan. Uusia paikkoja on aina kiva kuvata, koska silloin saa laittaa itsensä lisäksi myös aivot pyörimään vikkelästi.

Kaiken kaikkiaan oli taas mukava käydä kuvaamassa juoksuja. Päivän päätteeksi löin kamerat kassiin ja lähdin kotiin saunomaan.

Voit käydä tsekkaamassa koko kuvaläjän tapahtumasta täältä!

Lopuksi vielä kuva minusta hymyilemässä toisen polkujuoksukuvaajan Miskan kameralle. Pitäisiköhän sitä käydä jo parturissa?

ATT 2021 Tunnelmia-6359.jpg